hej! stary dobry koktajl jogurtowy fajna sprawa ,dorzuć do maślanki oprócz owoców parę białek i jedno całe jajo ,5g Kreatyny i Glutaminy i masz niezłego bulka albo weight gainera (to zależy od ilości podanego białka z jaj)
zależy ile wat ma mikser Przepis : płatki ( mogą być inne źródła węgla ), jakiś owoce, źródło tłuszczu np. wiórki kokosowe, czy mleko, żółtka jaj, źródło białka : WPC, serek wiejski i blendujesz Dział kuchnia jak coś
proporcje są fatalne. podaj jeden sensowny powód zminimalizowania tłuszczu niemal do zera, zwlaszcza ze wychodzi on jedynie z produktów kiepskiej jakosci. zadnych źrodel dodanych. bialka za duzo, produkty w diecie jak buly, sosy, wedliny do wywalenia. nabial zdecydowanie za duza ilosc, warzyw sie nie wlicza. malo miesa, brak ryb,jaj. calosc fatalna
Oczywiście diete posiadam jak najbardziej, nie powiem Ci ile białka węglowodanów i tłuszczy spożywam , bo nie licze, ale zdrowo sie odżywiam na przeciętnego kulturyste, tak aby dostarczyć wszystkie składniki odżywcze ;) Przykład np. sniadanie - omlet z 15 białek jaj + około 120 g płatków owsianych i łyżka oleju lnianego, posiłek numer 2 - 500g [...]
[...] po 100-150 i trzymaj 7-10 dni. Dieta dobrze ułożona(makroskładniki) ale zamieniaj źródła węglowodanów: PŁATKI OWSIANE, ŻYTNIE, RYŻ,MAKARON,KASZA ZIEMNIAKI ITP. I źródła białka: Kura,jajka,twarogi, indyk, chuda wieprzowina, wołowina, źródła tłuszczy: Awokado,olej kokosowy, oliwa, orzechy, maslo orzechowe żółtka jaj, tłuste ryby, tluste mięsa.
A ja zjadlem tylko jednego gainera. Reszte to tylko tak dla smaku sobie probowalem. Mi sie to wydaje srednio potrzebna rzecza. Mam w ciagu dnia latwy dostep do jedzenia. Wole kupic sobie 2 rodzaje bialka, a weglowodany uzupelniac z diety. Bo jest to zrodlo latwo dostepne i latwo "pochlanialne" ryz,kasze,makarony. Wszystko to tanie i [...]
skup się na dostarczaniu wszystkich składników pokarmowych z diety;) zadbaj by w niej znajdowało się źródło białka pełnowartościowego z mięsa/jaj/ryb czy nabiału. Co do węglowodanów tutaj zasada ogólna jest taka by starać się dostarczać jak najmniej przetworzone źródła. Nie zapominaj o tłuszczach które są tak samo istotne jak reszta składników [...]
1.Jajecznica 5 jaj ze wsi(czasami same białka) 2.filet z kurczaka z ziemniakami albo makaronem i papryką. 3. twaróg ze śmietaną ze wsi. 4. płatki kukurydziane albo owsiane. 5. jakieś owoce. Zmieniony przez - kosasiłownia w dniu 2016-01-11 18:15:47
Warto również wziąć pod uwagę fakt pozostania białka na patelni, talerzu lub na skorupkach w przypadku jaj gotowanych. nie idźmy tym tropem, zaraz równie warto jedząc owsiankę będzie trzeba zwracać uwagę na jakieś płatki co przypadkiem wypadną z talerza hehe ;-) tak jak koledzy mówią liczy się POCZĄTKOWA gramatura oraz zapewne sposób obróbki [...]
Trzymają jak trzymają... Cholesterol rośnie powoli i działa podstępnie. Dorosły człowiek nie powinien jeść więcej niż 5-6 jajek tygodniowo. Dobra rada - zjadaj same białka, żółtka sobie daruj (to w nich zawarty jest cholesterol). Wtedy możesz szamać dużo jaj bez obawy o zdrowie.
Gostek jed3en kiedys mi napisal ze je 9 jaj ale to to przesady tyle ja slyszalem ze pol jaja dziennie takanormalna dawka ja tez zamierzam jesc jaja bo jestem poczatkujacy w cwiczeniu i chce przybrac masy ale jedz bialko bo zoltko ma cholesterowl jak robisz jajecznice to wiecej bialka powodzenia
W Twoim wieku skup się na dostarczaniu wszystkich składników pokarmowych z diety;) zadbaj by w niej znajdowało się źródło białka pełnowartościowego z mięsa/jaj/ryb czy nabiału. Co do węglowodanów tutaj zasada ogólna jest taka by starać się dostarczać jak najmniej przetworzone źródła. Nie zapominaj o tłuszczach które są tak samo istotne jak reszta [...]
kompletna zmiane jadlospisu, wyrzuc te nic nie warte produkty jak chleb pszenny, paluch maslany,orzechy miodowe czy salami, daj wiecej pelnowartosiowego bialka z miesa,ryb, jaj czy chociazby twarogu, dobrej jakosci wegle jak i tluszcze sa potrzebne, poczytaj w dziale odzywianie jak to powinno wygladac
[...] z przedmówcami, twoj kolega powiedział ci bzdurę. w skorupkach jaj są niewielkie ilości białek, oraz wapń, mozesz je jesć zmielone, lecz jest to kiepski pomysl. natomiast w mleku w proszku znajduję sie bardzo duża ilośc laktozy nawet do 70%, spora ilośc soli mineralnych i niewiele bialek. jak widzisz nie jest to najlepsze żródło białka pozdr mc